Dincolo de mituri și legende populare - Ce trebuie să știm despre turbării și rolul acestora în lupta împotriva schimbărilor climatice

Turbăriile sunt recunoscute la nivel global ca importante rezervoare naturale de carbon, având un rol crucial în combaterea schimbărilor climatice. În România, percepțiile asupra acestor ecosisteme variază – de la resurse exploatabile la zone periculoase sau chiar locuri cu valoare turistică. Aceste viziuni reflectă relația complexă dintre oameni și natură, influențată de educația ecologică și gradul de informare. Astăzi, de ziua internațională a Pământului, reamintim că restaurarea și protejarea turbăriilor poate sprijini atât lupta împotriva schimbărilor climatice, cât și dezvoltarea durabilă a zonelor rurale.


Categorii de articole


Energie, Educație, Socio-economic Dr. Andrei David Korber Energie, Educație, Socio-economic Dr. Andrei David Korber

Tranziția energetică – o ambiție irealizabilă?

Tot mai des auzim angajamentul autorităților Europene și Române de a reduce poluarea cu CO2 și crește generarea energiei din surse verzi. Ambițiile politice sunt susținute și de evoluțiile tehnologice care par să avanseze tot mai mult generarea din surse verzi. Totuși, în același timp…

Read More
Regenerabile, Energie, Soluționări, Politici globale Vlad Radu Zamfira Regenerabile, Energie, Soluționări, Politici globale Vlad Radu Zamfira

De la petrol la regenerabile – cum își schimbă Scoția strategia energetică?

Scoția își schimbă treptat strategia energetică, trecând de la dependența de combustibilii fosili la surse de energie regenerabilă. În ultimii ani, Scoția și-a propus să devină lider în domeniul energiei regenerabile, în special a energiei eoliene și solare.

Read More
Politici climatice, Energie, Regenerabile Sorin Cebotari Politici climatice, Energie, Regenerabile Sorin Cebotari

SUA și încălzirea globală, de ce vorbim atât de mult de rolul SUA și ce ne putem aștepta în anii următori?

SUA sunt unul dintre cei mai mari emițători de gaze cu efect de seră din lume, și au un rol important în lupta împotriva încălzirii globale. În ultimii ani, SUA și-au asumat angajamente de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră și au fost implicați în negocierile internaționale privind schimbările climatice.

Read More
Energie, Politici, Politici globale, Politici climatice, Regenerabile Dr. Andrei David Korber Energie, Politici, Politici globale, Politici climatice, Regenerabile Dr. Andrei David Korber

De la un sistem energetic fosil la un sistem energetic 100% regenerabil în 6 pași

Cu toții am auzit despre schimbările climatice și despre emisiile de carbon din sistemul energetic și de transport. În fiecare zi, țările Uniunii Europene cheltuie aproximativ 1 miliard €/zi [1] doar pentru a achizitiona combustibili fosili. Acești bani pot fi folosiți de exemplu pentru a investi într-un nou sistem energetic fără emisii de carbon. Deși pare destul de dificil, putem…

Read More
Energie, Regenerabile, Gaze Sorin Cebotari Energie, Regenerabile, Gaze Sorin Cebotari

Încântați de hidrogen. Cât de verde poate fi acesta și când vom vedea hidrogenul în "acțiune"

Hidrogenul este un gaz care poate fi utilizat ca sursă de energie curată și regenerabilă, deoarece, în procesul de ardere, el produce doar apă și nu emite gaze cu efect de seră sau alte substanțe poluante. În ultimii ani, interesul pentru utilizarea hidrogenului ca sursă de energie s-a intensificat, iar mai multe țări și companii au început să investească în dezvoltarea acestei tehnologii.

Read More

Suntem încântați să comunicăm argumentele științifice despre schimbările climatice împreună cu: