Dincolo de mituri și legende populare - Ce trebuie să știm despre turbării și rolul acestora în lupta împotriva schimbărilor climatice

Turbăriile sunt recunoscute la nivel global ca importante rezervoare naturale de carbon, având un rol crucial în combaterea schimbărilor climatice. În România, percepțiile asupra acestor ecosisteme variază – de la resurse exploatabile la zone periculoase sau chiar locuri cu valoare turistică. Aceste viziuni reflectă relația complexă dintre oameni și natură, influențată de educația ecologică și gradul de informare. Astăzi, de ziua internațională a Pământului, reamintim că restaurarea și protejarea turbăriilor poate sprijini atât lupta împotriva schimbărilor climatice, cât și dezvoltarea durabilă a zonelor rurale.


Categorii de articole


Energia eoliană și cea solară depășesc gazele fosile pentru a produce o cincime record din energia electrică din UE

Energia eoliană și cea solară au produs o cincime, un nou record (22%) din energia electrică din UE în 2022, depășind pentru prima dată gazele fosile (20%), relevă raportul European Electricity Review al grupului de reflecție în domeniul energiei Ember.

Read More

Cum ar arăta un sistem energetic eficient și decarbonizat pentru România anului 2050

Important de știut despre viitorul sistemului energetic al țării:

  • România poate ajunge să consume doar energie regenerabilă până în 2050

  • Eficiența energetică este esențială pentru a ajunge acolo

  • România are suficiente resurse eoliene și solare

  • Electrificarea acoperă sectoarele încălzirii, transportului și industriei

  • Rețelele de termoficare devin parte integrantă a sistemului energetic

Read More

10 puncte cheie ale anului 2022- O retrospectivă InfoClima

Tranziția energetică, fenomenele extreme ale acestui an și influența schimbărilor climatice asupra acestora, politici și strategii la nivel global pentru adaptarea, mitigarea și combaterea acestora, toate și multe altele au fost subiecte discutate în acest an.

Read More

Energia solară în România - cum nu observăm potențialul imens chiar sub ochii noștri

În prezent, în România sunt circa 7.5 milioane de locuințe individuale, dintre care 3.4 ar fi potrivite pentru instalarea de sisteme fotovoltaice, din păcate în Mai 2020 în România erau doar 514 prosumatori (455 persoane fizice, 59 persoane juridice) care își instalase capacități de generare a energiei.

Read More

Suntem încântați să comunicăm argumentele științifice despre schimbările climatice împreună cu: