Energie și politici energetice

💬
  • Mihnea Cătuți

    Expertiză:

    Mihnea este coordonator de cercetări la Energy Policy Group (EPG). Are expertiză atât în politicile climatice și de energie ale UE, cât și în tranziția din Sud-Estul Europei. În trecut, a fost cercetător la Centre for European Policy Studies (CEPS), unde a coordonat documentarea pentru viitorul hidrogenului în UE. Licență în științe are de la Universitatea din Bristol, iar master în Politici Publice Europene de la Universitatea din York și Universitatea Europei Centrale. La doctorat se concentrează pe energie și guvernanță climatică în UE.

  • Radu Dudău

    Sonia Florian

    Expertiză:

    Cercetătoare asociată EPG. Cu peste 10 ani de experiență în relații instituționale și o pregătire academică în economie și științe politice, Sonia s-a alăturat EPG ca cercetător asociat. Aria ei de expertiză include politicile UE și evoluția tehnologică în domeniul energiei și clime„i, eforturile de decarbonizare, precum și comunicarea internațională și procesul de luare a deciziilor.

  • Luciana Miu

    Expertiză:

    Luciana este Senior Researcher la Energy Policy Group. Deține un master in Sisteme Energetice Sustenabile de la Universitatea din Edinburgh si un doctorat in eficienta energetica a clădirilor rezidențiale de la Imperial College London. Înainte de a se alătura EPGului, Luciana a lucrat la Parlamentul Marii Britanii și Departamentul de Energie al Guvernului Marii Britanii, precum și in funcție de consultant la Climate-KIC si primăria Londrei. Este pasionata si de voluntariat, fiind membru fondator al European Youth Energy Network si coordonatoare in cadrul OpenPolicy Europe.

  • Sorin Cebotari

    Sorin Cebotari

    Expertiză:

    Fondator InfoClima, interesat de dezvoltare sustenabilă, economie circulară, energii regenerabile, tranziție energetică, polarizare și periferalizare în Europa Centrală și de Est, Sorin este dedicat comunicării argumentelor științifice despre schimbările climatice către publicul larg.

  • Claudiu Butacu

    Claudiu Butacu

    Expertiză:

    Inginer de profesie și ONG-ist la suflet, Claudiu este motivat de sustenabilitate și de crearea de locuințe accesibile, bazate pe energie regenerabilă. Claudiu crede că educația este singurul factor ce poate genera schimbare. De aceea, prin colaborare atât cu sectorul privat, cât și cu cel public, acesta a reușit dezvoltarea de strategii-pilot de energie regenerabilă, precum și soluții de orașe inteligente pentru a combate provocările globale de mediu actuale.

  • Flavia Nacu

    Flavia Nacu

    Expertiză:

    Inginer & Coordonator al departamentului de monitorizare si conditii de confort EFdeN VATRA. pasionată de sustenabilitate și mediu și consider că este de datoria fiecăruia dintre noi de a ne raporta mereu la natură în luarea deciziilor de zi cu zi, astfel încât să putem obține beneficii pe termen lung atât pentru noi, cât și pentru natură.

  • Andrei David Korberg

    Andrei David Korberg

    Expertiză:

    Deține o diplomă de doctorat obținută în cadrul grupului de planificare sustenabilă a energiei la Universitatea Aalborg, din Danemarca. Munca sa constă în modelarea și analiza sistemelor energetice regenerabile, axată pe rolul combustibililor regenerabili în transport, dar și ca parte a întregului sistem energetic. Andrei este absolvent al masterului Orașe Sustenabile din cadrul aceleiași universități și a lucrat ca stagiar la Asociația Europeană a Pompelor de Căldură.

  • Mădălina (Nechifor) Roman

    Mădălina (Nechifor) Roman

    Expertiză:

    Specializată în dezvoltarea alimentelor funcționale atât în mediul academic, cât și în industrie. Interese in potențialul nutrițional a numeroase culturi sustenabile, ezvoltarea de tehnologii pentru noi alimente funcționale explotând si traducând beneficiile culturilor cu conținut ridicat de proteine, cum ar fi cânepa și hrișca pentru prevenirea/ întreținerea diabetului zaharat observate in studiile cu subiecti umani. În prezent, Madi este lider într-un program de cercetare pe cânepă finanțat de guvernul scoțian (2022-2027) pentru reducerea emisiilor de carbon, si biodiversificarea dietei în Scoția.

  • Lorena Axinte

    Lorena Axinte

    Expertiză:

    Lorena deține un doctorat în Planificare Urbană și Regională, obținut în urma cercetării realizate la Institutul de Cercetare pentru Locuri Sustenabile, Universitatea din Cardiff, UK. Proiectul ei analizează politicile și procesele care pot duce la practici de dezvoltare regională regenerativă, precum și moduri de includere a tinerilor în deciziile care le vor afecta viitorul. Lorena a lucrat, de asemenea, ca și cercetător Marie Curie în SUSPLACE ITN, și a beneficiat de un Master Erasmus Mundus in Studii Urbane.

  • Vornicu Andreea

    Vornicu Andreea

    Expertiză:

    Este cercetător în cadrul Centrului pentru Studiul Democrației (CSD) și doctorandă a Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, România. Interesele ei academice cuprind domenii precum dezvoltarea sustenabilă, mecanismele asistenței oficiale pentru dezvoltare și sărăcia energetică. Andreea are o vastă experiență de lucru pe teren în comunități îndepărtate și, în ultimii ani a explorat diferitele dimensiuni ale sărăciei energetice în țările Europei Centrale și de Est.

  • John Szabo

    John Szabo

    Expertiză:

    Este doctorand la Universitatea Central Europeană (CEU), în Departamentului de Științe și Politici pentru Mediu. De asemenea, Szabo este “Junior Fellow” în cadrul Institutului de Economie Globală din cadrul Centrului pentru Studii Economice și Regionale al Academiei Maghiare de Științe.

  • Anca Sinea

    Expertiză:

    Cercetătoare la Universitatea Babeș-Bolyai și expertă în politici publice din domeniul energiei la Centrul pentru Studiul Democrației.

  • Dalia Stoian

    Expertiză:

    Project Director Solutii Sustenabile EFdeN 2. Dalia este absolventă a facultății de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica București. În calitatea de coordonator al departamentului de Instalații Electrice și Automatizări al EFdeN, Dalia a participat la cea mai importantă competiție globală de case solare ce a avut loc în 2018 în Dubai, Solar Decathlon Middle East. În calitate de Project Manager a EFdeN VATRA, a coordonat echipa României pentru a 3-a participare EFdeN la olimpiada caselor solare, la ediția Solar Decathlon Europe 21/22, în Wuppertal, Germania, unde echipa EFdeN a reușit să obțină 3 premii (Locul 1 la Condiții de Confort, Locul 3 la House Functioning, Locul 1 la Public's choice).