
Dezvoltare durabilă

-
Lorena Axinte
Expertiză:
Lorena deține un doctorat în Planificare Urbană și Regională, obținut în urma cercetării realizate la Institutul de Cercetare pentru Locuri Sustenabile, Universitatea din Cardiff, UK. Proiectul ei analizează politicile și procesele care pot duce la practici de dezvoltare regională regenerativă, precum și moduri de includere a tinerilor în deciziile care le vor afecta viitorul. Lorena a lucrat, de asemenea, ca și cercetător Marie Curie în SUSPLACE ITN, și a beneficiat de un Master Erasmus Mundus in Studii Urbane.
-
Mihnea Cătuți
Expertiză:
Mihnea este coordonator de cercetări la Energy Policy Group (EPG). Are expertiză atât în politicile climatice și de energie ale UE, cât și în tranziția din Sud-Estul Europei.
În trecut, a fost cercetător la Centre for European Policy Studies (CEPS), unde a coordonat documentarea pentru viitorul hidrogenului în UE.
Licență în științe are de la Universitatea din Bristol, iar master în Politici Publice Europene de la Universitatea din York și Universitatea Europei Centrale. La doctorat se concentrează pe energie și guvernanță climatică în UE. -
Sorin Cebotari
Expertiză:
Fondator InfoClima, interesat de dezvoltare sustenabilă, economie circulară, energii regenerabile, tranziție energetică, polarizare și periferalizare în Europa Centrală și de Est, Sorin este dedicat comunicării argumentelor științifice despre schimbările climatice către publicul larg.
-
Bogdan Antonescu
Expertiză:
Este fizician specializat în fizică atmosferei, interesat de istoria, climatologia, procesele fizice și impactul fenomenelor meteorologice extreme. În prezent conduce proiectul Extreme weather events in the future climate of Romania (ClimExRo) care își propune, printre altele, să aducă cercetările din mediul academic mai aproape de public. Mai multe detalii despre acest proiect puteți găsi pe pagina proiectului. https://www.climex.ro/
-
Luciana Miu
Expertiză:
Luciana este Senior Researcher la Energy Policy Group. Deține un master in Sisteme Energetice Sustenabile de la Universitatea din Edinburgh si un doctorat in eficienta energetica a clădirilor rezidențiale de la Imperial College London. Înainte de a se alătura EPGului, Luciana a lucrat la Parlamentul Marii Britanii și Departamentul de Energie al Guvernului Marii Britanii, precum și in funcție de consultant la Climate-KIC si primăria Londrei. Este pasionata si de voluntariat, fiind membru fondator al European Youth Energy Network si coordonatoare in cadrul OpenPolicy Europe.
-
Alexandru Luchiian
Expertiză:
Cercetatător postdoctoral (Environnements et Paléoenvironnements Océaniques et Continentaux), Universitatea din Bordeaux, Franța.
Domenii de cercetare: Paleoclimatologie, Climatologie istorică, Schimbările climatice și impactul acestora asupra mediului și societății. -
Teodora Maria Rusu
Expertiză:
Cercetează modul în care companiile din România își raportează performanțele legate de mediu. În timpul studiilor de master în domeniul Dreptului Internațional specializat pe Schimbări Climatice și Corporații de la Universitatea Vrije din Amsterdam a făcut un internship la Greenpeace International. E pasionată de sustenabilitate și schimbări climatice, iar munca ei se centrează pe ghidarea companiilor și instituțiilor spre reducerea impactului pe care îl au asupra mediului.
-
Vornicu Andreea
Expertiză:
Este cercetător în cadrul Centrului pentru Studiul Democrației (CSD) și doctorandă a Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, România. Interesele ei academice cuprind domenii precum dezvoltarea sustenabilă, mecanismele asistenței oficiale pentru dezvoltare și sărăcia energetică. Andreea are o vastă experiență de lucru pe teren în comunități îndepărtate și, în ultimii ani a explorat diferitele dimensiuni ale sărăciei energetice în țările Europei Centrale și de Est.
-
Nechifor Madalina
Expertiză:
Doctorand la ”Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată”, Universitatea Tehnica ”Gheorghe Asachi” din Iași. Principalul obiect de studiu îl reprezintă energia regenerabilă solară. Astfel proiectul dezvoltat de Mădălina - "Acoperișul tău Solar" este o inițiativă care dorește să crească conștientizarea publică a efectelor benefice utilizării de panouri solare, și a energiei regenerabile în general. Cred în acțiuni imediate, focusate, pentru a sensibiliza publicul cu privire la unele dintre cele mai presante probleme cu care se confruntă societatea actuală.
-
Andrei David Korberg
Expertiză:
Deține o diplomă de doctorat obținută în cadrul grupului de planificare sustenabilă a energiei la Universitatea Aalborg, din Danemarca. Munca sa constă în modelarea și analiza sistemelor energetice regenerabile, axată pe rolul combustibililor regenerabili în transport, dar și ca parte a întregului sistem energetic. Andrei este absolvent al masterului Orașe Sustenabile din cadrul aceleiași universități și a lucrat ca stagiar la Asociația Europeană a Pompelor de Căldură.
-
Alexandru Tătar
Expertiză:
Este doctorand în cadrul Facultății de Geografie a Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. Cercetarea lui curentă se concentrează pe conservarea resurselor de bază în vederea stopării risipei; de asemenea, prin munca lui atrage atenția asupra efectelor economice ale schimbărilor climatice.
-
Christian Roca
Expertiză:
Absolvent de studii, licență și masterat la Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Inginerie a Mediului, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi, Iași. Cercetător InfoClima pe subiecte precum eficientizarea infrastructurii rutiere și feroviare, expertiză pe finanțări europene pentru energie regenerabilă și aplicațiile sale.
-
Benedek Jozsef
Expertiză:
Acad. Prof. Dr. Benedek József Profesor în cadrul Facultății de Geografie, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, Romania.
Director Centrul de Cercetare pentru Dezvoltare Durabilă, Cluj-Napoca, Romania. -
John Szabo
Expertiză:
Este doctorand la Universitatea Central Europeană (CEU), în Departamentului de Științe și Politici pentru Mediu. De asemenea, Szabo este “Junior Fellow” în cadrul Institutului de Economie Globală din cadrul Centrului pentru Studii Economice și Regionale al Academiei Maghiare de Științe.
-
Gabriel Muraviev
Expertiză:
Absolvent de studii, licență și masterat la Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Inginerie a Mediului, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi, Iași. Cercetător InfoClima pe subiecte precum eficientizarea infrastructurii rutiere și feroviare, expertiză pe finanțări europene pentru energie regenerabilă și aplicațiile sale.
-
Valeria Pop
Expertiză:
Ca și parte a studiilor doctorale, Valeria cercetează plasticul și impactul acestuia asupra mediului înconjurător și a sănătății umane în cadrul Facultății de Știinta si Ingineria Mediului a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. De asemenea Valeria deține un Master- Stiinte Economice obținut în cadrul acestei universități.
-
Vlad Surdea-Hernea
Expertiză:
Vlad este doctorand în cadrul Central European University, unde cercetează impactul politicilor climatice asupra Europei Centrale și de Est. Este absolvent al unui masterat în Politici Publice la Hertie School of Governance în Berlin. Pe plan profesional, Vlad a lucrat ca cercetător, analist sau consultant în proiecte finanțate de Comisia Europeană, Banca Mondială, European Climate Foundation și alte organizații internaționale.
-
Daniela Militaru
Expertiză:
Daniela (Master Computer Science, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca), care locuiește la Londra din 2015, este membră a Extinction Rebellion, o mișcare globală de mediu cu scopul declarat de a folosi nesupunerea civilă nonviolentă pentru a constrânge acțiunile guvernamentale pentru a evita riscul colapsului social și ecologic datorită schimbării climatice și pierderii biodiversității. Daniela este interesată de acțiuni care pot îmbunătăți (sau chiar repara) injustiția climatica dar și de modalități de a ne adapta unei noi realități produse de schimbările climatice.