
Biodiversitate

-
Alexandru N. Stermin
Expertiză:
Alexandru N. Stermin este biolog și explorator. Predă la Facultatea de Biologie și Geologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj cursuri de anatomia comparată a vertebratelor, neurobiologie şi evoluţia creierului, etologie, bioetică, modificări globale și ecologie umană.
-
Florin Zainescu
Expertiză:
Florin este cercetător și contribuie pe InfoClima. Subiecte: Geomorfologie costieră, Climatul recent, Schimbările climatice și impactul asupra sistemelor costiere.
-
Bogdan Drugă
Expertiză:
Este biolog, specialist în microalge și în microbiologie ambientală și pasionat de înțelegerea fenomenului schimbărilor climatice. După obținerea doctoratului din partea Universității Babeș-Bolyai, a urmat un stagiu postdoctoral la Institutul Federal de Cercetări Acvatice din Zurich și un altul la Universitatea Tehnică din Darmstadt. În 2019 s-a întors în Romania unde a pus bazele unui grup de cercetare axat pe studiul impactului schimbărilor climatice asupra microorganismelor din apele dulci.
-
Ana-Maria Pop
Expertiză:
Cercetător științific în cadrul Centrului de Geografie Regională, Facultatea de Geografie, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. A absolvit studiile universitare și postuniversitare în domeniul geografiei regionale, în cadrul Școlii geografice clujene. Interesul pentru cercetare a fost permanent alimentat prin elaborarea unor materiale științifice, publicate în articole sau susținute în cadrul unor manifestări științifice, participarea la varii proiecte ce au vizat amenajarea unor teritorii, strategii de dezvoltare, proiecte de biodiversitate si management de proiecte
-
Costin Enache
Costin studiază vegetația alpină și încearcă să afle ce se va întâmpla cu acele specii de plante pe viitor. Totul la Universitatea din București, Facultatea de Biologie, în cadrul unui doctorat. Iubește munții și este interesat de cum poate obține mai multe informații despre cele mai înalte ecosisteme din țara noastră folosind teledetecția satelitară, ca să putem lua decizii mai bune atunci când vine vorba de conservarea ecosistemelor montane.
-
Carla Andreea Culda
Expertiză:
Este biolog cu o dorință activă de a descoperi, de a înțelege și de a cunoaște în general viul. În prezent este doctorandă la Facultatea de Medicină Veterinară, Cluj-Napoca la departamentul de Parazitologie și Boli Parazitare.
Carla își derulează activitatea științifică în Insulele din Galapagos reprezentând subiectul tezei sale de doctorat în această zonă. -
Victor Baerle
Expertiză:
Este licențiat în Biochimie la UVT, iar de curând urmează un master în Bioinformatică. Este pasionat de bioinformatică structurală, bioremedierea poluării și economia circulară.
-
Daria Bratu
Expertiză:
Doctorandă la Școala Doctorală „Simion Mehedinți – Natură și Dezvoltare Durabilă” a Universității din București și studentă în cadrul programului de licență al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. Interesele academice cuprind domenii precum dezvoltarea sustenabilă și economia circulară.
-
Anca Macovei
Expertiză:
Cercetător și Conferențiar universitar la Departamentul de Biologie și Biotehnologie „Lazzaro Spallanzani” al Universității de Studii din Pavia, Italia. Expert in biologie moleculare, biotehnologii și fiziologie vegetală.
-
Viorica Nagavciuc
Expertiză:
În activitatea mea științifică, m-am îndreptat în mod prioritar către reconstituirea paleoclimatului pe baza unor parametri ai inelelor anuale de creștere a arborilor: lățimea inelelor anuale, densitatea maximă a inelelor anuale, compoziția izotopilor stabili de oxigen și carbon în celuloza inelelor anuale. De asemenea, sunt interesată să studiez variabilitatea și predictibilitatea evenimentelor climatice extreme (de exemplu, inundații, secete, valuri de căldură), precum și impactul lor asupra aspectelor socio-economice.
-
Ioana Alexandra Dușe
Expertiză:
Este cercetător doctorand în cadrul Facultății de Sustenabilitate la Universitatea Leuphana din Germania. În lucrările sale, Ioana urmărește să înțeleagă și să aprofundeze, prin prisma teoriei sistemice, procesele de guvernare a sistemelor socio-ecologice și formele de colaborare dintre actori, inclusiv sistemele de valori care influențează acțiunile și relațiile acestora în diferite context.