Autori


Nechifor Madalina

Doctorand la ”Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată”, Universitatea Tehnica ”Gheorghe Asachi” din Iași. Principalul obiect de studiu îl reprezintă energia regenerabilă solară. Astfel proiectul dezvoltat de Mădălina - "Acoperișul tău Solar" este o inițiativă care dorește să crească conștientizarea publică a efectelor benefice utilizării de panouri solare, și a energiei regenerabile în general. Cred în acțiuni imediate, focusate, pentru a sensibiliza publicul cu privire la unele dintre cele mai presante probleme cu care se confruntă societatea actuală.

Read More
Mediu, Procese naturale, Politici climatice Sergiu Zavatchi Mediu, Procese naturale, Politici climatice Sergiu Zavatchi

Monica Ionița-Scholz

Cercetător științific gradul 1 la Institutul pentru cercetări marine și polare, Bremerhaven, Germania. Meteorolog prin educație și doctor în fizică, Monica lucrează pe teme de cercetare mai diverse de exemplu, analiza statistică a variabilității și predictibilității climei, predicția gheții marine din Arctica și Antarctica, reconstituirea climei pe baza datelor proxy, circulația oceanică și dinamica oceanelor, variabilitatea și predicția debitelor râurilor, variabilitatea climei în datele observaționale, hidroclimatologie.

Read More

Prof. Dr. Gabriel Bădescu

Este directorul Centrului pentru Studiu Democrației și Profesor Universitar în cadrul Facultății de Științe Politice a Universității Babes-Bolyai. Principalele domenii de studiu: politică comparată, societatea civilă, capital social, politici educaționale, politici climatice, inegalități sociale.

Read More
Energie, Tranziție-energetică, Emisii Sergiu Zavatchi Energie, Tranziție-energetică, Emisii Sergiu Zavatchi

Mihnea Cătuți

Mihnea este Director de Cercetare al Energy Policy Group (EPG), un think tank independent din România. Aria sa de expertiză acoperă politicile climatice, industriale și energetice ale Uniunii Europene, precum și tranziția climatică a Europei de Sud-Est. Este de asemenea Asociat Senior al Programului pentru o Economie Curată al E3G, concentrându-se pe tranziția industrială. În trecut, Mihnea a fost Cercetător Asociat în cadrul CEPS, unde a condus munca privind viitorul hidrogenului în Uniunea Europeană și Lector Asociat în politici publice al University of York. Mihnea este absolvent al University of Bristol, deține un masterat în politici publice europene de la University of York și Central European University și este în procesul de a finaliza un doctorat în guvernanța politicilor energetice și climatice ale UE la University of York.

Read More
Gaze, Regenerabile, Energie Sergiu Zavatchi Gaze, Regenerabile, Energie Sergiu Zavatchi

John Szabo

Este doctorand la Universitatea Central Europeană (CEU), în Departamentului de Științe și Politici pentru Mediu. De asemenea, Szabo este “Junior Fellow” în cadrul Institutului de Economie Globală din cadrul Centrului pentru Studii Economice și Regionale al Academiei Maghiare de Științe.

Read More

Ioana Alexandra Dușe

Ioana Alexandra Dușe este cercetător doctorand în cadrul Facultății de Sustenabilitate la Universitatea Leuphana din Germania. În lucrările sale, Ioana urmărește să înțeleagă și să aprofundeze, prin prisma teoriei sistemice, procesele de guvernare a sistemelor socio-ecologice și formele de colaborare dintre actori, inclusiv sistemele de valori care influențează acțiunile și relațiile acestora în diferite context. 

Read More

Drd. Valeria Pop

Ca și parte a studiilor doctorale, Valeria cercetează plasticul și impactul acestuia asupra mediului înconjurător și a sănătății umane în cadrul Facultății de Știinta si Ingineria Mediului a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. De asemenea Valeria deține un Master- Stiinte Economice obținut în cadrul acestei universități.

Read More
Societate, Socio-economic Sergiu Zavatchi Societate, Socio-economic Sergiu Zavatchi

Drd. Sabina Scripcă

Cercetarea Sabinei detaliază teme din Bioclimatologie umană (impactul climei asupra organismului uman).
Pe parcursul cercerării Sabina a abordat teme precum: Impactul extremelor climatice asupra mortalității și morbidității umane; Percepția condițiilor meteorologice de către bolnavii cu afecțiuni cronice reumatismale; Indicatori de stres termic și condițiile bioclimatice în zonele urbane

Read More
Emisii, Poluare, Soluționări, Gaze, Mediu Sergiu Zavatchi Emisii, Poluare, Soluționări, Gaze, Mediu Sergiu Zavatchi

Drd. Gabriel Muraviev

Licențiat al facultății de Construcții și Instalații din Iași, domeniul Instalații pentru Construcții, din cadrul Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași, masterand pe același domeniu în cadrul aceleași facultăți și Universitate, având ca temă a lucrării de disertație domeniul reciclării deșeurilor, inclusiv a CO2 produs antropic, folosind un circuit auto-sustenabil, actualmente doctorand în cadrul Școlii Doctorale al Universității Tehnice Gheorghe Asachi la facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată, în prezent profesor pe domeniul instalațiilor la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi din Iași.

Read More

Drd. Carla Andreea Culda

Drd Carla Andreea Culda este biolog cu o dorință activă de a descoperi, de a înțelege și de a cunoaște în general viul. În prezent este doctorandă la Facultatea de Medicină Veterinară, Cluj-Napoca la departamentul de Parazitologie și Boli Parazitare.
Carla își derulează activitatea științifică în Insulele din Galapagos reprezentând subiectul tezei sale de doctorat în această zonă. Prin acest proiect își propune împreună cu profesorul coordonator și colaboratorii din Galapagos să intervină în procesul de salvare a unei specii endemice, leul de mare din Galapagos.

Read More
Societate, Proce climatice, Riscuri climatice Sergiu Zavatchi Societate, Proce climatice, Riscuri climatice Sergiu Zavatchi

Dr. Viorica Nagavciuc

În activitatea mea științifică, m-am îndreptat în mod prioritar către reconstituirea paleoclimatului pe baza unor parametri ai inelelor anuale de creștere a arborilor: lățimea inelelor anuale, densitatea maximă a inelelor anuale, compoziția izotopilor stabili de oxigen și carbon în celuloza inelelor anuale. De asemenea, sunt interesată să studiez variabilitatea și predictibilitatea evenimentelor climatice extreme (de exemplu, inundații, secete, valuri de căldură), precum și impactul lor asupra aspectelor socio-economice.

Read More

Dr. Viorel Arghius

Domenii de cercetare:
Hazarde hidro-atmosferice,
Managementul riscului de inundare,
Schimbări climatice (analize statistice tendințe parametrii, măsuri de adaptare).Experiență profesională și formare
Masterat, Subdomenii principale studiate: Gestiunea resurselor de apă, Hidrologie, Universitatea Babeș-Bolyai. Doctor in Geografie, Competenţe dobândite în subdomeniile: Hazarde naturale, Inundații, Hidrologi. Lector doctor în cadrul Facultății de Știința și Ingineria Mediului, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, Romania. 

Read More

Dr. Todor Arpad

Dr. Todor Arpad este conferențiar universitar și conducător de doctorat la Facultatea de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), unde este coordonatorul masterului în Studii de Mediu și Dezvoltare Durabilă și predă cursuri de politici publice de mediu, politici ale Uniunii Europene, și metodologie. De asemenea, lucrează la Ministerul Afacerilor Externe în calitate de coordonator de politici publice în proiecte legate de afacerile europene, ajutor internațional și reziliență în fața dezinformării și amenințărilor hibride.

Read More

Dr. Sorin Cebotari

Fondator InfoClima, interesat de dezvoltare sustenabilă, economie circulară, energii regenerabile, tranziție energetică, polarizare și periferalizare în Europa Centrală și de Est, Sorin este dedicat comunicării argumentelor științifice despre schimbările climatice către publicul larg.

Read More

Dr. Ruxandra Mălina Petrescu-Mag

Conferențiar la Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și cercetător asociat la Gembloux Agro-Bio Tech, Universitatea din Liège. Ruxandra are contribuții semnificative în domeniul guvernanței de mediu prin intermediul publicațiilor și proiectelor de cercetare la care a participat.

Read More

Dr. Monika Meltzer

Domenii de cercetare: Comunicarea riscului, Comunicarea de criză, Managementul dezastrelor. Educație și formare: MA în Evaluarea riscului și Securitatea Mediului, Universitatea Babeș-Bolyai / Doctorat în Știința Mediului – Titlul tezei de doctorat: „Comunicarea riscului de dezastre prin intermediul paginilor de Facebook ale instituțiilor cu competențe în gestionarea situațiilor de urgență – de la percepție la practică”.

Read More

Dr. Luciana Miu

Luciana este Senior Researcher la Energy Policy Group. Deține un master in Sisteme Energetice Sustenabile de la Universitatea din Edinburgh si un doctorat in eficienta energetica a clădirilor rezidențiale de la Imperial College London. Înainte de a se alătura EPGului, Luciana a lucrat la Parlamentul Marii Britanii și Departamentul de Energie al Guvernului Marii Britanii, precum și in funcție de consultant la Climate-KIC si primăria Londrei. Este pasionata si de voluntariat, fiind membru fondator al European Youth Energy Network si coordonatoare in cadrul OpenPolicy Europe.

Read More

Dr. Lorena Axinte

Lorena deține un doctorat în Planificare Urbană și Regională, obținut în urma cercetării realizate la Institutul de Cercetare pentru Locuri Sustenabile, Universitatea din Cardiff, UK. Proiectul ei analizează politicile și procesele care pot duce la practici de dezvoltare regională regenerativă, precum și moduri de includere a tinerilor în deciziile care le vor afecta viitorul. Lorena a lucrat, de asemenea, ca și cercetător Marie Curie în SUSPLACE ITN, și a beneficiat de un Master Erasmus Mundus in Studii Urbane.

Read More